Sodium laureth sulfate

Lue kuinka sulfaatit toimivat ja miksi niiden käyttöä suositaan puhdistustuotteissa.

Sodium Laureth Sulfate ja ihonpuhdistus

Sodium Laureth Sulfate (Natriumlauryylieetterisulfaatti) on ainesosa, jonka käyttöä on suosittu muun muassa erilaisissa ihonpuhdistustuotteissa jo vuosikymmeniä sen erinomaisen puhdistustehokkuuden ja vaahtoavuuden vuoksi. Kerromme tässä postauksessa Sodium Laureth Sulfaten toiminnasta ja selitämme myös miksi suosittu ripsienpidennysten ja kasvojen puhdistustuotteemme Beauty Wash sisältää kyseistä ainesosaa.

Kuinka Sodium Laureth Sulfate toimii

Sodium Laureth Sulfate (SLES) on anioninen pinta-aktiivinen aine, jota käytetään monenlaisissa poishuuhdeltavissa ihonpuhdistustuotteissa. Pinta-aktiivisten aineiden molekyylit muodostavat misellejä, jotka liuottavat meikkiä, rasvaa ja epäpuhtauksia ihon pinnalta. Kaikilla pinta-aktiivisilla molekyyleillä on hydrofiilinen (vesihakuinen) pää, joka vetää vettä puoleensa, sekä hydrofobinen (vesipakoinen) pää, joka hylkii vettä ja vetää öljypartikkeleita puoleensa. Yleisimmin käytetty ryhmä, anioniset tensidit, joihin myös SLES kuuluu, sopivat parhaiten öljyn ja lian irrottamiseen. SLES on muodostettu rasva-alkoholista etoksylaation ja sulfonaation avulla. Reagoidessaan veden kanssa SLES saa tuotteen vaahtoamaan ja puhdistaa tehokkaasti rasvaa ja likaa.

Onko Sodium Laureth Sulfate ”paha” ainesosa

Sulfaateissa ei ole mitään tutkitusti ”pahaa” tai haitallista, joka estäisi niiden käyttöä nykyisessä käyttötarkoituksessaan. Sodium Laureth Sulfatea sisältävien tuotteiden pitkäaikainen käyttö ei myöskään ole johtanut aineille herkistymisen lisääntymiseen. Sekä natriumlauryylisulfaatti (SLS) että natriumlauryylieetterisulfaatti (SLES) on todettu turvallisiksi Cosmetic Ingredient Review -asiantuntijapaneelin arvioinnissa. SLES ei ole aiheuttanut reaktioita lukuisissa tutkimuksissa, jotka ovat kattaneet akuutin, subkroonisen, kroonisen oraalisen altistumisen, lisääntymistoksisuuden ja karsinogeenisyyden. Sodium Laureth Sulfate on luonnossa täysin biohajoava.

Sodium Laureth Sulfate ja ihoärsytys

Kuten käytännössä mikä tahansa ainesosa, voi myös Sodium Laureth Sulfate aiheuttaa joillekin ihmisille ihoärsytystä. Ärsytyksen voimakkuus ja vakavuus on yleensä suoraan verrannollinen tuotteessa käytetyn SLES pitoisuuden kanssa. Jotta Sodium Laureth Sulfatea sisältävät tuotteet läpäisevät kosmetiikan tuoteturvallisuusarvioinnin, tulee tuotteet formuloida niin, että ne ovat ei-ärsyttäviä. Ärsyttävyyteen vaikuttaa myös tuotteen poishuuhdeltavuus: Mitä paremmin tuote huuhtoutuu vedellä iholta pois, sen vähemmän iholle jää potentiaalisesti ärsyttäviä ainesosia.

Puhdistuotteet, ihotyypit ja ihonhoito

Hyvä puhdistus ja kosteutus ovat ihonhoidon kulmakiviä. Puhdistustuotteen tärkein tehtävä on poistaa kasvoilta meikki sekä päivän aikana kertyneet lika ja epäpuhtaudet. Jos ihoa ei puhdisteta kunnolla, eivät myöskään kosteuttavat tuotteet pääse vaikuttamaan tarkoituksenmukaisesti.

On tärkeää huomioida, että jokainen tarvitsee omalle ihotyypilleen sopivat puhdistavat ja kosteuttavat tuotteet. Esimerkiksi kuivaihoinen henkilö, joka kärsii ihon epäpuhtauksista, voi saada lisää epäpuhtauksia, mikäli ihoa pestään liian voimakkaalla (Sodium Laureth Sulfatea sisältävällä) puhdistustuotteella. Joku toinen puolestaan saa avun epäpuhtauksien hoitoon nimenomaan Sodium Laureth Sulfatea sisältävästä puhdistustuotteesta, mikäli aikaisempi tuote ei ole puhdistanut ihoa tarpeeksi tehokkaasti. Kullekin ihotyypille parhaiten sopivat tuotteet löytyvät testaamalla.

Beauty Wash

Ihosta kertyy ripsien tyveen ja väleihin epäpuhtauksia, kuten rasvaa, talia ja meikin jäämiä. Epäpuhtaudet voivat heikentää ripsienpidennysten kestävyyttä ja altistaa tulehduksille. Ripsien ja koko kasvojen huolellinen pesu aamuin illoin onkin ensiarvoisen tärkeää. Beauty Wash -puhdistustuotteet on suunniteltu erityisesti ripsienpidennysten käyttäjille. Beauty Wash huuhdellaan aina puhdistuksen päätteeksi kokonaan pois iholta. Laadukkaan kasvojenpuhdistustuotteen käytön tärkeydestä voit lukea enemmän täältä.

Beauty Wash sisältää Sodium Laureth Sulfatea, koska se on tehokkain epäpuhtauksien poistaja. Beauty Washin pH on 5,0-5,5 eli lähellä ihon omaa pH:ta. Ihon pH:n pysyminen lähellä arvoa 5 edesauttaa ihon suojamuurin säilymistä, jolloin iho pystyy paremmin suojautumaan epäpuhtauksilta ja kuivumiselta. Beauty Wash sisältää myös ihoa kosteuttavaa glyserolia ja PEG-7 Glyceryl Cocoate emollienttia. Emollientit ovat aineita, jotka toimivat ihoa pehmentävinä ainesosina ja ylläpitävät ihon kosteustasapainoa.

Tehokkaan puhdistuksen jälkeen ihon kosteuttaminen sille sopivilla tuotteilla on tärkeää. LashLoversin kosteuttava kasvojenhoitotuote on Koreassa valmistettu, upeita hoitavia ainesosia sisältävä Beauty Splash. Siihen voit tutustua paremmin täällä.

Ripsiammattilaisesi kertoo oikeanlaisesta ripsien puhdistamisesta sinulle mielellään lisää!

Jaa somessa:

Ostoskorisi on tyhjä

Toimitusehdot

TILAAMINEN

Taataksemme asiakkaillemme nopean tilauskäsittelyn ja mahdollisuuden hyödyntää palkitsemisjärjestelmää, tulee kaikki tilaukset tehdä verkkokaupan kautta. Emme käsittele puhelimitse tai sähköpostitse tulleita tilauksia.

REKISTERÖITYMINEN

LashLovers®-tuotteet on tarkoitettu vain ammattilaiskäyttöön. Tilatakseen tuotteita LashLovers Oy:n verkkokaupasta tulee asiakkaan rekisteröityä ja ilmoittaa rekisteröitymisen yhteydessä käymänsä tunnetun tuotemerkin ripsienpidennyskoulutus. Jälleenmyyntituotteiden tilaamista varten myös y-tunnus on ilmoitettava rekisteröitymisen yhteydessä. Rekisteröityminen on maksutonta. LashLovers Oy voi halutessaan evätä rekisteröitymisen ja perua tilauksen.

TILAUSKÄSITTELY JA TOIMITUSAIKA

Asiakas saa tekemästään tilauksesta tilausvahvistuksen ilmoittamaansa sähköpostiin. LashLovers Oy pidättää oikeuden olla hyväksymättä tilausta.

Arkisin klo 12 mennessä tulleet tilaukset pyritään käsittelemään ja postittamaan aina viimeistään seuraavana arkipäivänä tilauksen saapumisesta. Toimitusajan ollessa olennaisesti pidempi, ilmoittaa LashLovers Oy tästä asiakkaalle sähköpostitse.

Tuotteet on myös mahdollista noutaa Joensuun toimipisteestä verkkokaupassa ennakkoon tehtyä tilausta vastaan. Tällöin toimituskulut ovat 0 €. Asiakkaalle ilmoitetaan sähköpostitse, kun tilaus on valmis noudettavaksi.

Asiakkaalla on oikeus peruuttaa olennaisesti myöhästyvä tuote ilmoittamalla siitä LashLovers Oy:lle. LashLovers Oy pidättää oikeuden tilauksen peruuttamiseen, mikäli tilattu tuote on loppuunmyyty tai sen saatavuudessa on muita ylitsepääsemättömiä vaikeuksia.

TUOTETAKUU

LashLovers Oy ei lähtökohtaisesti myönnä ammattilaistuotteille tuotetakuita. Ripsiliimojen osalta edellytämme käyttöohjeiden perusteellista tutustumista ennen liiman käyttöönottoa. Mikäli sinulla on tuotteiden käyttöön tai toiminnallisuuteen liittyviä kysymyksiä, otathan ystävällisesti yhteyttä tuotetukeemme: tuotetuki@lashlovers.fi.

TUOTEHINTA JA TOIMITUSKULUT

Voimassa oleva hinta on palvelussa tilaushetkellä ilmoitettu hinta. LashLovers Oy pidättää oikeuden erheellisesti kirjattujen hintojen korjaamiseen. Hinnat sisältävät kulloinkin voimassa olevan arvonlisäveron.

Tilauksen käsittely-, pakkaus- ja toimituskulut riippuvat valitusta toimitustavasta. Lue lisää toimitustavoista täältä. Tuotteet on myös mahdollista noutaa Joensuun toimipisteestä. Tällöin toimituskulut ovat 0 €.

MAKSUTAVAT

Verkkokaupassa on tarjolla kaikki yleisimmät maksutavat. Lisätietoja maksutavoista täältä.

NOUTAMATTOMAT LÄHETYKSET

Mikäli asiakas ei nouda tilaamaansa lähetystä noutopisteestä määräaikaan mennessä ja paketti palautuu LashLovers Oy:lle, palautamme automaattisesti tilauksen arvon asiakkaalle toimituskuluilla vähennettynä.

PALAUTUSOIKEUS

Asiakkaalla on 14 päivän palautus- ja vaihto-oikeus. Palautettavan tuotteen tulee olla avaamaton, käyttämätön ja myyntikuntoinen.
Jos asiakas peruuttaa tilauksen ennen kuin tavaroita on ehditty lähettää, on palvelun tarjoajalla mahdollisuus veloittaa rahaliikenteestä ja vaivasta kohtuullinen korvaus.
Jos tuote on postitoimituksen aikana rikkoontunut tai vahingoittunut, asiakas voi palauttaa tuotteen veloituksetta LashLovers Oy:lle. Mikäli tilaamasi tuote on vahingoittunut, osa ystävällisesti yhteyttä tilauskäsittelyymme: tilaukset@lashlovers.fi.

Vuonna 2011 voimaan tulleen lain mukaan, verkkokauppa ei ole velvollinen kustantamaan automaattisesti asiakaspalautuksesta aiheutuvia kuluja.

RIITATAPAUSTEN RATKAISU

Erimielisyydet tässä esitettyjen tilaus- ja sopimusehtojen suhteen ratkaistaan Joensuun Käräjäoikeudessa.